Hoe brengt u uw tuinmeubilair weer tot leven na een lange winter?

Het begint eindelijk lente te worden! Na een lange winter binnenshuis staan we allemaal te popelen om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht. Als uw tuinmeubelen de hele winter in de hoek van de garage hebben staan wegkwijnen, hebben ze misschien een beetje TLC nodig voordat ze klaar zijn voor de prime time. Met een paar eenvoudige tips ziet uw tuinmeubilair er in een mum van tijd weer als nieuw uit.

1. Tuinmeubelen schoonmaken
Tuinmeubelen schoonmaken is eenvoudig met de juiste benodigdheden. Je hebt een harde borstel, wat bleekmiddel of azijn en een tuinslang nodig. Gebruik eerst de borstel om vuil, bladeren of ander vuil dat zich in de winter op de meubelen heeft opgehoopt, weg te schrobben. Meng vervolgens een oplossing van één deel bleekmiddel of azijn op 10 delen water en veeg hiermee de meubels schoon. Spoel alles af met de tuinslang en laat het aan de lucht drogen in de zon.

2. Ruwe plekken schuren
Als uw tuinmeubelen hun leeftijd beginnen te verliezen, kunt u ze nieuw leven inblazen door ruwe plekken weg te schuren. Gebruik eerst schuurpapier met een gemiddelde korrel om splinters of ruwe randen weg te schuren. Als u het hele meubelstuk heeft geschuurd, gaat u over op schuurpapier met een fijnere korrel en schuurt u het nog een keer. Veeg het stof weg met een vochtige doek en laat het meubel volledig drogen voordat u met de volgende stap begint.

3. Een afwerking aanbrengen
Als uw meubel schoon en glad is, is het tijd om de afwerking aan te brengen. Als u het natuurlijk wilt houden, kunt u gewoon wat bijenwas of lijnzaadolie inwrijven met een zachte doek. Voor extra bescherming tegen de elementen kunt u ook een heldere polyurethaanafwerking of verzegeling gebruiken. Volg de instructies van het gekozen product voor het beste resultaat. Laat de afwerking volledig drogen voordat u het meubel weer gebruikt.

Met slechts een klein beetje ellebogenwerk kunt u uw tuinmeubelen er deze lente beter dan ooit laten uitzien! Als u deze eenvoudige tips voor het reinigen, schuren en afwerken van uw meubelen opvolgt, kunt u nog vele jaren genieten van uw familie en vrienden.

Blogs

Breng jouw tuindromen tot leven met Postmus

Lees verder

Je tuinmeubelen knutselen met rotan vlechtmaterialen

Lees verder

Hoe de perfecte bloembollen te planten

Lees verder