Waar moet je op letten bij het kopen van tuinmeubelen?

Het is eindelijk lente en dat betekent dat het tijd is om meer tijd buiten door te brengen! Als uw tuin wel een opknapbeurt kan gebruiken, zijn nieuwe tuinmeubelen misschien precies wat u nodig hebt. Maar voordat u naar de dichtstbijzijnde winkel gaat, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Hier zijn drie tips voor het kopen van tuinmeubelen.

1. Overweeg uw budget
Tuinmeubelen kunnen in prijs variëren van relatief betaalbaar tot zeer duur. Het is belangrijk om een budget vast te stellen voordat u gaat winkelen, zodat u uiteindelijk niet meer uitgeeft dan u zich kunt veroorloven. Houd in gedachten dat u waarschijnlijk krijgt waarvoor u betaalt; goedkopere meubelen zijn vaak gemaakt van materialen van mindere kwaliteit die minder lang meegaan. Als je je zinnen hebt gezet op een bepaald meubelstuk, maar het gaat je budget te boven, kijk dan of je het tweedehands kunt vinden. Er zijn tal van websites en online marktplaatsen waar mensen gebruikte meubels in goede staat verkopen.

2. Denk na over het materiaal
Als het gaat om tuinmeubelen zijn er veel verschillende materialen om uit te kiezen, waaronder hout, metaal, kunststof en vlechtwerk. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om na te denken over wat voor u belangrijk is voordat u een beslissing neemt. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar meubels die weinig onderhoud vergen, zijn kunststof of metaal wellicht een goede optie omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn en niet veel onderhoud vergen. Aan de andere kant, als u wilt dat uw meubels een meer natuurlijke uitstraling hebben, is hout een betere keuze.

3. Bepaal de juiste maat
Zorg ervoor dat u uw buitenruimte opmeet voordat u tuinmeubelen koopt. Er is niets erger dan thuiskomen met uw nieuwe aankoop en er dan achter komen dat het niet past in de ruimte die u ervoor had gepland! Zodra u weet hoeveel ruimte u hebt, kunt u verschillende meubelen bekijken en beslissen welke in uw specifieke situatie het beste passen. Vergeet niet dat tuinmeubelen niet beperkt hoeven te blijven tot stoelen en tafels; er zijn allerlei verschillende stukken verkrijgbaar, waaronder banken, ligstoelen en zelfs hangmatten.

Houd deze drie tips in gedachten de volgende keer dat u gaat winkelen voor tuinmeubelen en u zult zeker het perfecte stuk (of stukken!) vinden voor uw buitenruimte. En als u uw nieuwe meubelen eenmaal hebt geïnstalleerd, nodig dan vrienden en familie uit voor een gezellig samenzijn in de buitenlucht!

Blogs

Breng jouw tuindromen tot leven met Postmus

Lees verder

Je tuinmeubelen knutselen met rotan vlechtmaterialen

Lees verder

Hoe de perfecte bloembollen te planten

Lees verder