Winterklaar maken van uw tuin

Nu het weer begint af te koelen en de dagen korter worden, is het tijd om na te denken over het winterklaar maken van uw tuin. Voor velen van ons betekent dit dat we ons tuingereedschap voor dit seizoen opbergen en onze buitenruimte vergeten tot de lente. Maar als u wilt dat uw tuin gezond blijft en bloeit in de lente, moet u nog wat werk verzetten voordat de winter begint. In deze blogpost geven we u een stap-voor-stap handleiding voor het winterklaar maken van uw tuin, zodat u het hele jaar door van een prachtige buitenruimte kunt genieten

Winterklaar in 4 stappen
Stap 1: Maak uw tuinbedden schoon. Verwijder dode bladeren of plantenresten en hark los vuil of mulch op. Zo voorkomt u dat ongedierte en ziekten in uw tuinbedden overwinteren.

Stap 2: snoei vaste planten terug. Vaste planten moeten in de herfst worden teruggesnoeid, zodat ze in het voorjaar opnieuw kunnen groeien. Knip ze terug tot ongeveer 6 centimeter boven de grond.

Stap 3: Verdeel en verplant vaste planten. Als u overvolle vaste planten hebt, is dit een goed moment om ze te verdelen en naar een ander deel van uw tuin te verplaatsen. Zo krijgen ze in het voorjaar meer ruimte om te groeien.

Stap 4: Breng wintermulch aan. Een wintermulch isoleert de wortels van uw planten en beschermt ze tegen het koude weer. Breng een laag stro, bladeren of dennennaalden aan rond de basis van je planten

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw tuin winterklaar maken en voorbereiden op de komende koudere maanden. Als u nu de tijd neemt om de herfst op te ruimen en voorbereidingen te treffen, zal uw tuin in het voorjaar gezond en welvarend zijn.

Blogs

Breng jouw tuindromen tot leven met Postmus

Lees verder

Je tuinmeubelen knutselen met rotan vlechtmaterialen

Lees verder

Hoe de perfecte bloembollen te planten

Lees verder